1. Introducere

 În cele ce urmează voi aborda un subiect foarte comun intâlnit in alegerea clienților: clasic sau modern? Două stiluri simbolice, parcă puse in antiteză, precum un yin și yang.

2. Prezentare

   Voi lua pe rand aceste două stiluri, iar prin comparație voi explica avantajele fiecăruia în parte. Asadar, stilul modern:

decoratiuni interioare moderne

Acest stil are la bază ieșirea din tradiție și descoperirea unor noi feluri de a face artă, fata de cea clasică. De fapt, odată cu apariția acestui curent a apărut și școala de design Bauhaus. Una din cele mai importante și îndrăznețe instituții din punct de vedere artistic. Acest stil se confundă foarte des cu stilul contemporan, deoarece are multe asemănări. Artiștii abstracți au inceput în această perioadă sa aibă mai mult curaj și susțineau foarte convinși ca forma și culoarea nu trebuie asociată  doar cu natura, iar de aici posibilități apoape nelimitate pentru abstract și compoziție au înflorit. În concluzie, stilul modern este inceputul unei viziuni artistice total diferite față de ce era până în acel moment.

Cromatica

In simularea modernă observăm că s-au folosit destul de multe culori stridente. Începem cu tabloul care este în centrul atenției și dă personalitate camerei. Draperia de culoare mov susține foarte bine dialogul tabloului și restul camarei, fiind o trecere caracteristică modernismului. Covorul și draperia albă lasă spațiul să respire, in raport cu acele culori stridente: roșu albastru mov. Compozițional vorbind, scaunul “Eames” este pata de culoare cea mai inchisă (negru), care  face un contrast foarte interesant pe covorul de culoare albă, astfel creându-se un echilibru elegant.

Ergonomie

 Ergonomia acestei simulări este relativ simplă. În primul rând, centrul de interes al camerei (tabloul) este lasat liber pentru a se vedea cât mai clar din orice unghi al camerei și a ieși cât mai mult în evidență. Scaunul de relaxare este indreptat spre geam, pentru a avea o priveliște liniștitoare dar și pentru a vedea tabloul impunător.  Practic, din acea poziție avem o panoramă extraordinara a elementelor de interes: tabloul și peisajul de afară.

Stilul Clasic este asociat în zilele noastre cu maturitatea, cultura, arta și timpul.

decoratiuni interioare clasice

De fapt, acest curent a inceput in anii 1760 a durat până în 1850. A fost, în principiu, o reacție împotriva barocului și stilului rococo. Clasicismul a fost declanșat de descoperirile arheologice, în particular explorarea și excavațiile orașelor romane, îngropate de la Herculaneum și Pompeii. Desigur, toate aceste stiluri (clasic, baroc, rococo) au si multe lucruri în comun, fiind și din perioade asemanatoare sau apropiate, mergând pe aceeasi linie clasică, dar totuși cu diferențe destul de mari în detalii.

Ergonomia acestui colț de cameră nu mai trebui menționată pentru ca este doar o bucată dintr-un puzzle mai mare.

Experienţă şi sfaturi utile

De obicei, un client alege un stil în funcție de vârstă, experiență, influențe sociale, gusturi proprii sau bugetul disponibil. Stilul clasic este ales, în general, de oameni de vârsta a doua care sunt in apogeul vieții. Modernul are mai mulți fani prin rândul tinerilor sau oamenilor cu un caracter colorat și vioi. Costurile pentru realizarea unui interior clasic este mai costisitor decât unul modern, datorită detaliilor și execuției mai dificile.

3. Gânduri şi note de final

Aceste două stiluri sunt simbolice, ca două categorii primare în universul designului interior. De aceea una din întrebările cele mai comune adresate unui client este: „Alegem o linie clasică sau modernă?”.

 

4. Referinţe

Produse cadru modern :

decoratiuni interioare moderne elemente decor

1. Draperie model “ 40006-40”

2. Vopsea de perete Rug Vity

3. Tablou abstract la comandă

4. Scaun de relaxare “Eames”

5. Covor la comandă Rug Vity

6. Parchet Rug Vity

7. Perdea model “Bianco “

 

Produse cadru clasic :

decoratiuni interioare clasice elemente decor

1. Candelabru “ Rugvity”

2. Draperie model “ 42495”

3. Tapet fresca  la comanda

4. Profile decorative Rug Vity

5. Vopsea decorativeă Rug Vity

6. Perdea model  “cm 300“

7. Parchet model  “cambridge “

8. Mobilier la comanda Rug Vity

9. Tapițerie “ritmo 65“

10. Covor model “Ziegler“

Vă invităm în showroom-ul RugVity pentru a vă arăta produsele cât şi consultanţă pentru design interior.

Ergonomie.