1. Introducere

Covoarele Pierre Cardin beneficiaza de o paleta foarte larga de materiale. Astfel,gamele Elysee si Tebriz sunt confectionate din fibre naturale (80% lana si 20% matase), iar gamele Natura si Harmonie sunt confectionate din fibre artificiale (100% acril).

Pentru o prezentare amanuntita am ales trei modele mai convingatoare, toate din fibra naturala.

2. Prezentare si caracteristici

Gama Elysee:

 0859B este un covor inovator cu un design abstract. In egala masura, se poate achizitiona in dimensiuni variate si in diferite tematici mai "vesele".

0854G este un model similar din aceeasi gama (Elysee), nota aparte fiind accentuata de tematica geometrica prezenta pe planul covorului. De remarcat diversitatea culorilor de baza in care pot fi achizitionate si aici ma refer la variante de bej cu maron (854C) sau crem predominant (854G).

Toate celelalte modele din gama Elysee, cum ar fi 857A, 858A, 850C etc,beneficiaza de acelasi tratament modern, aceeasi calitate a materialelor si aceleasi standarde de dimensiuni.

Cateva imagini pentru gama Elysee, respectiv 0859B si 0854G :

covor Pierre Cardin 0859Bcovor Pierre Cardin 0854G

Gama Tebriz:

Este necesar sa fie luat in vedere si un exponat din gama Tebriz si am ales modelul 2557A. Variantele clasice au fost si vor ramane mereu la moda pentru ca modelele persane sunt considerate adevarate valori de-a lungul timpului. De aceea colectia anuala Tebriz nu sufera modificari semnificative si nu este nevoie de un nou plan de reinprospatare a colectiei clasice.

covor Pierre Cardin 2557A

Este de remarcat ca producatorul isi pune sigla la vedere pe suprafata anumitor covoare, ceea ce nu este pe placul tuturor. Designul si calitatea oferita de producator ar trebui sa rezulte din exponat si nu din sigla, nu?


 Materiale folosite. Asa cum spuneam mai devreme, gamele Elysee si Tebriz au o compozitie naturala alcatuita din 80% lana si 20% matase. Paleta de culori folosita este in general inchisa si scoate foarte bine in evidenta texturile din matase pe fundalul de lana, aspectul final reliefat fiind unul pe masura.

covor Pierre Cardin 0859B materialcovor Pierre Cardin 0854G material

covor Pierre Cardin 2557A material
Confectionare. Pierre Cardin este unul dintre cei mai mari producatori de covoare mecanice de care se bucura showroom-ul nostru. Spre deosebire de covoarele manuale acestea sunt mult mai accesibile la pret dar nu intotdeauna pretul scazut reflecta si un produs de calitate.

Covoarele mecanice sunt mult mai subtiri si mai rigide pe verso decat covoarele tesute manual, ridicand astfel 2 probleme majore:

- din punct de vedere estetic, grosimea redusa si densitatea tesaturii face ca aceste covoare sa fie foarte asemanatoare cu mochetele iar texturile reliefate isi pierd aspectul initial in timp. La atingere sunt dure datorita lungimii reduse a firului de pe suprafata covorului.

- din punct de vedere constructiv, acestea nu ofera pe verso izolatie iar panza folosita nu este foarte calitativa, ceea ce face oarecum problematica fiabilitatea in timp

covor Pierre Cardin 0859B confectionarecovor Pierre Cardin 0854G confectionare

covor Pierre Cardin 2557A confectionare 1covor Pierre Cardin 2557A confectionare 2

Ca avantaje:

- numarul ridicat de noduri care ajunge la 1 milion pe metrul patrat, datorita tehnologiei mecanice de fabricatie.

- densitatea mare de noduri nu lasa sa treaca murdaria in substratul covorului.

Intretinere. In caz ca le patati cu vin sau cafea, se tamponeaza zona respectiva si apoi se curata usor cu solutii din comert, dar doar daca faceti asta la scurt timp dupa incident. Daca se intampla sa treaca ceva timp si e lasat necuratat, recomand spalatoriile ecologice.

3.Ganduri si note de final
Pentru ca sunt indragostit de variante clasice si in general de insertiile cu matase , e clar ca va recomand sa luati in calcul gama Tebriz, mai ales daca ne gandim ca va fi mereu la moda. In ceea ce priveste covoarele moderne, design-ul face diferenta si aici Pierre Cardin merita toate laudele pentru tematicile foarte interesante.

Din experienta va pot spune ca un covor cu cat este mai gros, cu atat este mai bun si mai valoros. In ceea ce priveste calitatea, sunt oarecum dezamagit de acest brand, raportat la covoarele manuale situate la un pret nu cu mult mai mare si care ofera cu totul alta calitate.


4.Concluzii Gama RugVity Plus

PRO:

- design-ul

- numarul de noduri oferit de tehnologia de fabricatie mecanica

- usor de intretinut si recomandate pentru trafic intens

-pretul

CONTRA:
 - e nevoie de antiderapant

- fiabilitate indoielnica in timp datorita panzei pe care o prezinta verso-ul

- aspectul general de mocheta

- dur la atingere

  
NOTA FINALA IN CATEGORIA PRODUSE PREMIUM: 6.5

In cazul in care doriti un covor inovator la un pret decent, Pierre Cardin este o solutie datorita design-ului. In cazul in care doriti totusi un covor de calitate, va recomand cu caldura sa va orientati spre cele manuale cum ar fi: RugVity, Renato Balestra, Guy Laroche, Volker Heinrich, Wissenbach etc, deoarece sunt efectiv in alta liga si merita diferenta de bani.

link catre produse prezentate: covoare Pierre Cardin

link catre alte prezentari: review-uri si sfaturi utile Rugvity